Carpatair

Cristina Bosioc, 15 iun.. 2017

ISTORIC SCURT, DAR BOGAT

Carpatair s-a lansat in anul 1999 si a efectuat primul zbor la data de 26 martie 1999, din Cluj Napoca catre Venetia. Prima aeronava a companiei a fost un Yakovlev Yak-40 inchiriat de la Moldavian Airlines. In luna decembrie a aceluiasi an s-au alaturat proiectului mai multi investitori elvetieni. Acum Carpatair este detinuta in proportie de 51% de investitori romani si 49% de investitori elvetieni. Compania s-a bucurat de un mare succes si are o concurenta scazuta, situandu-se aproape de compania nationala Tarom.

OFERTA DE SERVICII

Carpatair opera in anul 2011 peste 350 de zboruri regulate pe saptamana, catre 28 de destinatii din 8 tari. Din luna mai 2014 compania a dizolvat o mare parte din fosta retea de rute si nu mai opereaza in Romania si Republica Moldova.

Din 2006 compania a dezvoltat proiectul E-Ticketing, fiind prima companie aeriana care oferea acest serviciu. Din 2010 compania ofera posibilitatea efectuarii online a procedurii de check-in.

AEROPORTURI ȘI REȚEA

Carpatair are din decembrie 2012 zboruri pe rutele Orebro, Suedia – Copenhaga, Danemarca si Stockholm Arlanda Airport – Arvidsjaur/Gällivare, Suedia. Din martie 2016 pana in luna iunie a aceluiasi an aeronavele Carpatair zburau sub indicativul JP din Tallin, Estonia. Carpatair zboara pentru compania low-cost Volotea cu rute intre Franta si Italia, dar are si pentru Brusseles Airlines zboruri care pleaca din Brusseles. Principalii parteneri code share ai companiei sunt : Alitalia, Air Berlin, Moldavian Airlines si Meridiana.

OAMENII

Compania Carpatair are peste 450 de angajati si este detinuta in proportie de 51% de investitori romani si 49% de investitori elvetieni. Presedintele companiei se numeste Nicolae Petrov.

FLOTA CARPATAIR

In noiembrie 2015 companiaavea 3 aeronave Fokker 100, fiecare avand o capacitate de 105 pasageri.  Una din ele opereaza pentru Brusseles Airlines si una pentru LOT Polish Airlines.

sursa foto: carpatair.com

← Close