Preşedintele României, Klaus Iohannis a vizitat joi, 26 aprilie sediul companiei Aerostar Bacău. El și-a exprimat admirația față de compania românească profilată pe producţia şi mentenanţa de avioane.
El a declarat, la finalul unei vizite la Bacău, că Aerostar reprezintă „una din întreprinderile fanion ale României”. A adăugat că Aerostar este nu doar un lider naţional în domeniul naţional, ci şi unul regional în domeniul producţiei şi întreţinerii avioanelor.
„Impresia mea generală este una foarte bună despre Aerostar şi mi-am exprimat acum, în întâlnirea cu conducerea, convingerea că Aerostar are un viitor foarte bun şi, de asemenea, m-am exprimat în sensul că mi-aş dori ca Aerostar să câştige contracte în continuare şi în domeniul militar şi pentru România, atât în zona de producţie, cât şi în zona de mentenanţă”, a afirmat Iohannis, conform unui comunicat de presă Agerpres.
Însă a subliniat că aceste informaţii „nu sunt destinate publicului general”.
Președintele României a vizitat secţia de producere trenuri de aterizare şi sisteme hidraulice. Vizita a continuat cu secţia de producere de aerostructuri şi sisteme de aviaţie din cadrul Aerostar Bacău.
Marți, 17 aprilie, a avut loc ceremonia organizată cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la înființarea companiei băcăuane Aerostar Bacău. În cadrul acesteia, acționarul majoritar, Mihail Nicolae Toncea, a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Bacău.
Compania băcăuană a avut în ultimii ani contracte de reparaţii şi mentenanţă a aeronavelor militare cu state cum ar fi Mozambic, India, Bangladesh, Thailanda, Egipt. De asemenea compania are colaborări pe producţia de piese, precum şi pentru servicii aeronautice şi cu companii cum ar fi EADS sau Fokker. În trecut, Aerostar a participat şi la contractul de modernizare a mai multe zeci de MIG-uri 21 din dotarea Armatei Române, derulat de o companie israeliană.