Un cutremur mare ar dărăma aproape toate clădirile din București cu risc seismic și cu siguranța ar avaria sau chiar pune la pământ multe altele. Nu doar Capitala este vizată de pagube de acest tip ci și orașele care se află pe zpna de risc seismic din România.
Vrancea cea mai activă zonă seismică din țara noastră cutremură România aproape în fiecare zi. Pe rețelele de socializare o anumită pagină publică informația potrivit căreia în București ar uma să fie un cutremur de magnitudine mare, care ar zdugui România și orașele țării vulnerabile.
Nu putem da curs speculațiilor, dar specialiști ca Mărmureanu au averizat că va urma un cutremur puternic pentru că tensiunea celor două plăci tectonice va fi eliberată curând. Curând pentru seismologi poate însemna și ani.
Intercontinental este cea mai rezistentă clădire la cutremure și deși există mutlte zvonuri despre celebra clădire de la Universitate, aceasta nu este contruită pe roți cum se speculează.
Mărmurenu spunea într-un interviu că dacă era pe roți, după marele cutremur din 4 martie 1977 clădirea ar fi trebuit să fie acum la Piața Unirii. Secretul constă în primul rând în faptul că solul pe care este contruită clădirea Intercontinental de 24 de etaje și 283 de camere este pe un sol stabil, într-o zona seismică puțin activă.
Al doilea este fundația celebrului hotel emblemă din București despre care nu s-au dezvăluit prea multe, dar se știe că este una foarte adâncă, bine gândită și puternic construită.
La cutremurului din 4 martie 1977 în clădirea Intercontinental s-au spart doar câteva geamuri și farfurii din restaurantele hotelului, structura de rezistență sau alte pagube n-au fost afectate / produse. Iar clădirea era dată în funcționare de doar 6 ani.
Prin urmare chiar și în eventualitatea unui cutremur major în București, clădirea emblemă a Bucureștiului rezistă și sunt puține sanse să se dărâme la un cutremur cu magnitudine mare.