La sfârșitul acestei săptămâni are loc Festivalul Mieilor, în Capitală.
Miei perpeliţi la proţap, batali de primăvară pregătiţi la proţap, la grătar, la ceaun, aromaţi cu condimente şi unşi cu diferite licori vor fi pregătiţi în Parcul Naţional. Festivalul Mieilor se va desfăşura în perioada 13-15 aprilie, informează un comunicat transmis AGERPRES.
În cadrul acestui eveniment ciobanii vor mai pregăti stufat, friptură la tavă, borş de miel, drob şi tot felul de produse tradiţionale de la stână. Tot ce rămâne de făcut este să mergem și să savurăm deliciile culinare.
Potrivit organizatorilor, ciobanii vor aduce cu ei, de la stână, pastramă de oaie, dar şi brânză pentru un bulz imens ce se va rumeni la grătar. De asemenea ei vor aduce și cârnaţi ciobăneşti de oaie cu care vor fi gătite tocăniţe şi tochituri.
„Ineditul acestui mare festival va fi cu siguranţă stâna de oi pe care o vom amenaja în Parcul Naţional. Aducem mieluţi şi berbecuţi care cu siguranţă îi vor încânta pe cei mici. Curioşii vor afla chiar din gura ciobanilor cum este viaţa la stână şi cum se face cea mai bună brânză şi cea mai gustoasă pastramă.”, precizează sursa citată.
Vizitatorii vor găsi la Festivalul Mieilor şi deserturi. Plăcintele alese, cozonacii şi poalele-n brâu vă văr delecta papilele gustative. Veți mai găsi și dulciuri şi dulceţuri, brânzeturi şi afumături, jamboane, muşchiuleţi, pastramă, cârnaţi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate. Pe parte de băuturi veți fi invitați să degustați vin şi ţuică fiartă şi licori din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere.
De la târg nu puteau lipsi meşterii autentici cu cadouri cu totul deosebite – ii cu alesături, rochii din lână împâslită și genţi din piele naturală cu motive naţionale. Totodată puteți admira și cumpăra obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.
Citiți și despre: