Când lăsăm bacșiș la restaurant luăm în considerare calitatea servirii, a preparatelor culinare și a ambientului.
De cealaltă parte a Atlanticului, pentru cei mai mulţi dintre americani, un bacşiş bun lăsat într-un restaurant reprezintă cel mult 20% din nota de plată. „Ce se întâmplă însă atunci când bacşişul este de 260%?”, se întreabă AFP, într-un articol de tip feature.
Restaurantul este un local bine cotat în Chicago. Aici sunt servite preparate culinare americane de sezon. Restaurantul are o stea Michelin, fiind apreciat pentru ingredientele de calitate și modul în care sunt pregătite preparatele culinare.
Duminică seara, un client, a fost plăcut surprins de preparatele pe care le-a consumat. Pentru nota de plată în valoare de 759 de dolari, a lăsat un bacşiş de 2.000 de dolari. Imaginați-vă surprinderea ospătarilor la vederea acestui bacșiș.
Reprezentanţii restaurantului au ales să protejeze identitatea clientului extrem de generos. Singurele informații despre acesta sunt următoarele: „Mike, un vizitator venit din Seattle”, conform Agerpres.
Conducerea restaurantului a publicat pe rețeaua de socializare Instagram o fotografie cu clientul, aflat pe punctul de a se fotografia cu întreaga echipă de bucătari, toată numai zâmbet.
„A fost extraordinară această surpriză, să avem pe cineva care şi-a exprimat satisfacţia în această manieră”, a spus Jon Leopold, directorul general al restaurantului, citat de cotidianul Chicago Tribune.
Restaurantul Boka din Chicago trece printr-o perioadă favorabilă. Recent, a fost nominalizat la James Beard Award, un prestigios premiu culinar atribuit de industria gastronomică americană.
Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 7 mai în oraşul Chicago.
Citiți și despre: