Bobotează 2021: chiar și în acest an, credincioșii vor zbura în Iordania pentru Sfânta Sărbătoare. Excursiile se vor face, ca de obicei, în perioada 14-22 ianuarie. Credincioșii vor putea să fie botezați în Râul Sfânt, în Iordan, unde a fost botezat și Iisus Hristos de către Sfântul Ioan Botezătorul și prezentat lumii ca fiind Mesia.
Chiar dacă în Iordania sunt permise călătoriile fără prea multe restricții, românii care vor să meargă aici de Bobotează 2021, trebuie să respecte normele de siguranță actuală.
Pentru că există diferențe între calendarul iulian și cel gregorian, fiind un decalaj de 13 zile între cele două. Astfel, Boboteaza este sărbătorită în România la 6 ianuarie, iar în Israel la 19 ianuarie.
Se poate călători în Iordania cu avionul de Bobotează.
Există plecări și pe 14 ianuarie 2021 și pe 16 ianuarie 2021, în funcție de operatorii de turism care organizează excursia.
De exemplu, o agenție de turism organizează circuit în Israel Iordania: Pelerinaj de BOBOTEAZA. Transport Avion TURKISH / 9 zile / de la 779 Euro.
Plecarea este pe 14 ianuarie 2021, iar pe 15 ianuarie se va vizita orașul Amman. În următoarea zi este organizată o excursie Amman-Mabada-Petra. Urmează o excursie Petra – Ierihon – Bethlehem, în a treia zi.
18 Ianuarie – Valea Iordanului – Qumran – Marea Moarta
19 Ianuarie – Ierusalim – Muntele Scopus – Muntele Maslinilor – Muntele Sion – Zidul Plangerii
20 Ianuarie – Via Dolorosa – Drumul Crucii – Nazareth
21 Ianuarie – Marea Galileei – Capernaum – Muntele Fericirilor – Tabgha
22 Ianuarie Haifa – Tel Aviv – Bucuresti
La Râul Iordan, pe 18 ianuarie, se participă la SARBATOAREA BOBOTEZEI, Sf. Liturghie oficiată de Patriarhul grec ortodox al Ierusalimului.
O altă excursie, tot de 8 zile, cu transport Blue Air, costa 750 de euro.
Traseul este similiar.
Pentru cei care vor să călătorească pe cont propriu, fără a apela la o agenție de turism, acestea sunt prețurile pentru bilete de avion:
Taxele de aeroport, obligatorii 155 EURO / persoana (pot suferi modificari), se achita la agentie;
“Tips” (bacsisuri) se obisnuieste in Zona Orientului Apropiat, inclusiv in Israel: 30 EURO / persoana (pentru ghizii locali, sofer, restaurante, hoteluri), se achita la fata locului reprezentantului Agentiei locale;
De notat este faptul că asigurarea de sănătate și asigurarea de călătorie se plătesc separat.
Din fericire, în zona Israel Amman Iordania temperaturile sunt ridicate, astfel încât cei care merg în pelerinaj se pot bucura de botezul în râul Iordan purtând doar o cămașă albă. Mulți aleg ca această cămașă să fie și haina în care vor fi înmormântați la finalul vieții.
Începând cu luna noiembrie 2020, se aplică următoarele condiții de călătorie:
Conform informărilor oficiale, persoanele care călătoresc în Iordania din România au următoarele obligații:
să completeze declarația de călătorie disponibilă la www.visitjordan.gov.jo/form/ și să se asigure că primesc codul QR care trebuie prezentat la îmbarcare și la sosire în Iordania. Procedura nu se aplică copiilor sub 5 ani;
să prezinte un test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 5 zile înainte de data îmbarcării; să dețină asigurare medicală valabilă pe teritoriul hașemit pentru întreaga perioadă a șederii;
să achite în avans și să accepte efectuarea unui test molecular tip PCR la sosirea în Iordania, contravaloarea acestuia fiind de 28 de dinari iordanieni (aproximativ 38 de dolari SUA), rezultatul urmând să fie primit prin mesaj telefonic;
dacă rezultatul testului molecular tip PCR este negativ, persoanele care călătoresc din România au obligația să se autoizoleze la domiciliu sau în facilitățile puse la dispoziție de autoritățile iordaniene, cu suportarea cheltuielilor, pentru o perioadă de 7 zile;
să instaleze aplicația mobilă „AMAN App” care avertizează utilizatorii atunci când sunt suspecți că au fost expuși la SARS-CoV-2 și / sau când au intrat în contact cu o persoană care este infectată cu SARS-CoV-2. Aplicația este disponibilă gratuit în App Store;
să informeze autoritățile iordaniene în cel mai scurt timp în cazul unor eventualele simptome specifice COVID-19;
orice informație eronată sau care nu corespunde realității privind statul de proveniență se amendează cu 10.000 de dinari iordanieni.
RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:
Redeschiderea aeroportului internațional Queen Alia se va realiza treptat și pentru moment nu sunt disponibile zboruri directe Amman – București. Costurile aferente perioadei de carantină instituționalizată în Iordania variază în funcție de locația disponibilă și sunt cuprinse între 20 și 70 de dinari (aprox. 28 – 100 de dolari SUA) pentru fiecare zi de cazare.
Românii care vor să meargă în Iordania de Bobotează 2021 mai trebuie să știe:
Mai multe detalii, pe site-ul oficial mae.ro.
Bobotează 2021: Râul Iordan își schimbă cursul
Minunea apei din Israel este un eveniment unic pentru oricine merge de Bobotează la râul Iordan. Se spune că doar în această zi Sfântă, apa își schimbă cursul pentru câteva clipe.
De Bobotezei în Israel, se petrece un fenomen foarte deosebit. Apele râului Iordan, în care a fost botezat Hristos de către Sfântul Ioan Botezătorul, de aproape 2000 de ani, la această dată, curg în sens opus cursului obişnuit
După slujba de Bobotează, Patriarhul Ierusalimului aruncă trei cruci în apă, care sunt recuperate de cei mai curajoși dintre cei prezenți, obicei întâlnit și în țara noastră.
Exact în locul în care patriarhul a aruncat crucea, râul începe să „fiarbă”. Tot acest fapt se petrece pe o distanță de aproximativ 100 de metri în afara acestuia, râul curgând în același mod lin.
De aproape 2000 de ani, această minune se produce de Bobotează, în ziua de 19 ianuarie. Se pare că doar o dată minunea nu a avut loc, în anul 2008. Oamenii au găsit o explicație la acea vreme: se pare că nu s-ar fi întâmplat minunea a fost cauzată de necredință.
Cu toate că oamenii de știință au vrut să înțeleagă totul pe cale științifică, nu au reușit până astăzi să găsească o explicație.
Bobobteaza este o mare sărbătoare pentru credincioși. Boboteaza sau botezul Domnului e sărbătorită pe 6 ianuarie de către creştinii ortodocşi şi cei catolici.
Sărbătorită împreună cu Sfântul Ioan Botezătorul, prăznuit pe 7 ianuarie marchează finalul perioadei de 12 zile a sărbătorilor de iarnă, care încep în Ajunul Crăciunului. Se încheie sărbătorile normale și oamenii își intră în ritmul normal al lucrurilor.
Boboteaza reamintește de cele petrecute în apa Iordanului, înainte ca Iisus să intre în viața publică. De aceea, sărbătoarea se mai numește și “Arătarea Domnului”, “Dumnezeiasca Arătare” sau “Epifania” (înseamnă “descoperire”, “revelare”).
De Bobotează se sfințesc toate apele. Apa sfințită în ziua aceasta nu se strică niciodată. Agheasma mare se săvârșește doar în ziua de Bobotează și se consumă doar timp de 8 zile, între 6 și 14 ianuarie. În alte condiții, este nevoie de aprobarea preotului duhovnic pentru a fi folosită.
Prima menționare a sărbătorii de Bobotează este din secolul al II lea, la Sfantul Clement Alexandrinul. În Rasarit, pâna în a doua jumătate a secolului al IV-lea, Nașterea Domnului era cinstită în aceeași zi cu Botezul, la 6 ianuarie. În Apus, nu avem dovezi despre celebrarea acestei sarbatori inainte de sec. al IV lea. Abia după secolul al IV-lea a fost adoptată și de apuseni.
Atunci au fost despărțite cele doua mari sărbători: 25 decembrie pentru prăznuirea Nașterii Domnului și 6 ianuarie pentru Botezul Domnului.
Atunci când vine vorba despre deserturi, gustul joacă un rol esențial în crearea unor momente…
Crăciunul este momentul perfect pentru a-ți surprinde soțul cu un dar care să îi reflecte…
Confortul de a solicita din propria locuință Cererea pentru obținerea cazierului judiciar online reprezintă o…
Industria aeriană se află într-o continuă evoluție, iar inovațiile tehnologice și noile tendințe joacă un…
Rambursarea TVA este un proces esențial pentru transportatori, dar poate fi și unul complicat și…
Agentii Imobiliare Iasi - Oferte Exclusive de Apartamente si Case in Iasi. Ce ar trebui…
Acest site folosește cookies.