Primele trei luni ale lui 2018 au adus un profit net de 21,1 milioane lei pentru Aerostar Bacău. Suma este aproape dublă față de perioada similară a anului trecut.
În 2017 Aerostar Bacău a înregistrat un profit net de 11,06 milioane lei. Datelor financiare interimare au fost transmise, vineri, 11 mai, Bursei de valori Bucureşti.
În trimestrul I 2018, nivelul investiţiilor realizate în Aerostar a fost de 10,693 milioane lei (trimestrul I 2017: 3,040 milioane lei), din surse proprii.
„Nivelul investiţiilor în perioada de raportare a fost de 3,5 ori mai mare decât nivelul realizat în trimestrul I 2017. Obiectivul principal al efortului investiţional al companiei este, şi în anul 2018, modernizarea sectorului de producţie. Acest lucru va fi făcut prin dotarea cu echipamente tehnologice performante, menite să asigure realizarea programelor de producţie contractate şi dezvoltarea continuă a capabilităţilor şi serviciilor oferite clienţilor”, se menţionează în raport.
Citiți și despre vizita președintelui Klaus Iohannis la Aerostar Bacău.
La 31 martie, Aerostar avea o capitalizare bursieră 800,979 milioane lei. Acţionarii companiei sunt SC IAROM, cu 71,2963 % din acţiuni, SIF Moldova – 15,0514 % şi alţi acţionari – 13,6523 %.
Declarația a fost făcută vineri, la Bacău, de către ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.
Aflat într-o vizită la sediul societăţii, Fifor a precizat că Armata Română are în derulare mai multe programe cu Aerostar. Colaborarea va continua şi pentru cele 36 de aeronave F16 ce urmează să fie achiziţionate în perioada următoare.
Potrivit acestuia, subiectul a fost discutat şi cu omologul său din Croaţia. informează Agerpres.
Ministrul Apărării Naţionale a precizat, în ceea ce priveşte achiziţia celor 36 de avioane F16, că sunt în analiză mai multe oferte dar că procedura de cumpărare a aeronavelor va dura câţiva ani.
Citiți și despre ce titlu a primit acționarulul majoritar al Companiei Aerostar Bacău.
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, s-a declarat încântat că România este interesată de sisteme de apărare americane. Acesta a reiterat declaraţia preşedintelui Donald Trump, că ţara noastră este un model pentru statele membre NATO, după ce a alocat 2% din PIB pentru apărare.
„Aerostar pare să fie un partener promiţător pentru companiile americane din domeniul apărării”, a declarat Hans Klemm.
Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, au vizitat, vineri, societatea Aerostar, la invitaţia vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Gabriel Vlase şi a senatorului Dragoş Benea, informează Agerpres.