Conform unui nou studiu, care se bazează strict pe statistici și nu pe părerea oamenilor, au fost desemnate cele mai fericite țări din Europa.
Sistemul de evaluare a satisfacției unei națiuni se bazează mai degrabă pe statistici oficiale decât pe chestionarele răspunse de o parte a populației.
Datele privind dezvoltarea, libertatea, solidaritatea, justiția și pacea unei țări sunt măsurate pentru a realiza clasamente și pentru a determina cum pot fi făcuți mai fericiți oamenii.
Citiți și despre cum puteți primi 600 de euro în cazul în care zborul este întârziat mai mult de 3 ore.
Din cele 13 țări în care a fost testat indicele, Islanda și Suedia au ieșit pe primul loc, cu 76 de puncte din 100. Austria s-a plasat pe poziția a treia, cu 74, iar cea de-a patra a fost Marea Britanie, cu 69 de puncte.
Primele patru țări – Islanda, Suedia, Austria și Marea Britanie – sunt în aceeași ordine, dar ocupă poziții diferite în Raportul privind fericirea mondială 2018, comandat de ONU.
Aceasta este urmată de Norvegia, iar Danemarca ocupă al 3-lea loc. Islanda s-a clasat pe cea de-a 4-a poziție.
Țările nordice se clasează în mod regulat pe primele poziții ale topurilor celor mai fericite țări. Acest lucru se datorează parțial veniturilor mai mari și sprijinului bun al guvernului și al comunităților.
Citiți și despre cum au fost neglijați pasagerii unei companii aeriene de renume mondial.
Dr. Jan-Emmanuel De Neve, autor al raportului de fericire al ONU, a declarat publicației Time: „Țările scandinave sunt foarte bune în acordarea sprijinului social. Țările de vârf, puteți vedea, au comunități în care membrii se ajută reciproc. De asemenea, au un PIB ridicat pe cap de locuitor.”
Fericirea lor poate depinde și de impozitele ridicate – în Danemarca oamenii plătesc o mulțime de impozite, dar în schimb primesc educație universitară gratuită, asistență medicală gratuită, concediu de maternitate generos și ajutoare de șomaj, raportează BBC.