News

Ce titlu a primit acționarulul majoritar al Companiei Aerostar Bacău?

Marți, 17 aprilie, a avut loc ceremonia organizată cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la înființarea companiei băcăuane Aerostar Bacău. În cadrul acesteia, acționarul majoritar a primit titlul de cetățean de onoare al județului Bacău.

Mihail Nicolae Toncea a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Bacău.

Distincţia i-a fost înmânată în cadrul unei ceremonii organizate cu prilejul împlinirii a 65 de ani de la înfiinţarea companiei băcăuane. Ceremonia a avut loc marți, 17 aprilie. Compania Aerostar Bacău este profilată pe producţie şi mentenanţă în domeniul aviaţiei.

Distincţia a fost aprobată cu unanimitate de voturi în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Bacău, conform Agerpres.

Preşedintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Braşoveanu, i-a mulţumit lui Mihail Toncea pentru că a crezut în „visul de a produce aparate de zbor în România în momente dificile pentru industria ţării”.

„Aţi fost şi sunteţi în continuare omul providenţial pentru Aerostar Bacău. Băcăuanii vă datorează foarte mult pentru ceea ce aţi făcut nu doar pentru mediul de afaceri, ci şi pentru comunitate. Alături de Grigore Filip, director general, şi Doru Damaschin, director economic, suntem siguri că veţi face în continuare multe proiecte culturale şi sociale în Bacău”, a afirmat Braşoveanu.

„Sunt profund emoţionat de decizia luată de consilierii băcăuani, una ce mă onorează, precum şi de laudele pe care mi le-aţi adus. Chiar m-am simţit puţin jenat la un moment dat pentru că, în mod firesc, ar trebui să împart această onoare nu doar cu managementul firmei, ci la persoane, angajaţii Aerostar”, a reacţionat Mihail Toncea.

Mihail Toncea este preşedinte al IAROM Bucureşti şi acţionar majoritar al Aerostar SA.

El s-a născut în Bucureşti în 1947. A absolvit Facultatea de Aeronave din cadrul Universităţii Politehnice în 1971. După absolvire, a lucrat ca cercetător ştiinţific la Institutul de Mecanica Fluidelor şi Cercetări Aerospaţiale. A elaborat lucrări de cercetare-proiectare la Institutul Naţional de Motoare Termice. De asemenea a dezvoltat programe ca inginer principal la Centrul Naţional al Industriei Aeronautice Române, apoi la Ministerul Economiei.

Între anii 1990 şi 1997, Mihail Toncea a fost expert în Ministerul Industriei şi Comerţului pe probleme legate de Industria Aeronautică Română. El a fost și expert în Ministerul Cercetării şi Tehnologiei. A fost membru al Comitetului Naţional de Securitate Aeronautică şi membru în colectivul de elaborare a Strategiei Industriei Aeronautice Române aprobată de Guvernul României.

În cadrul ceremoniei de marți a avut loc un concert de gală susţinut de artiştii Operei Naţionale din Iaşi. Acesta a fost urmat de lansarea a două volume sub genericul „Aerostar- povestea mea”.

Citiți și despre:

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Wizz Air anunță trei rute și două aeronave în București, precum și o bază nouă la Băneasa

Wizz Air, cea mai sustenabilă companie aeriană din EMEA, a anunțat astăzi continuarea expansiunii în…

2 luni ago

Legați-vă centura. Acestea sunt cele mai periculoase rute din Europa cu cele mai multe turbulențe

Turbulența pare să fi devenit unul dintre subiectele fierbinți ale anului 2024, cu multiple incidente…

3 luni ago

Un pas major către combustibilul sustenabil pentru aviație: Test operațional SAF finalizat cu succes la Charleroi

Într-o inițiativă comună, Wizz Air, Airbus, Moeve și Aeroportul Charleroi au anunțat încheierea cu succes…

3 luni ago

TAROM deschide societatea TAROM Tehnic. Restructurarea companiei este unul din motivele constituirii unei noi societăți

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române, TAROM, anunță un pas strategic semnificativ în evoluția sa:…

3 luni ago

Traficul aerian pe aeroporturile bucureștene continuă să crească în 2024, depășind nivelul pre-pandemic

Anul 2024 a adus o nouă creștere semnificativă a traficului aerian pe principalele aeroporturi din…

3 luni ago

O nouă generație de motoare pentru avioane este gată să scrie istorie

Industria aviației de business și generală se află într-o continuă evoluție, iar motoarele de generație…

3 luni ago

Acest site folosește cookies.