Construirea Aeroportului Bucureşti Sud va fi adoptată în ședința Guvernului, de joi, 28 iunie. Este vorba despre un proiect de investiţii viitoare.
Guvernul va adopta joi 8 proiecte strategice de investiții. Printre acestea se numără și construirea Aeroportului Bucureşti Sud.
Proiectele vor fi realizate în parteneriat public privat (PPP). Printre acestea se numără construirea unei bănci naţionale de sânge, plasmă umană şi celule stem, a două spitale regionale, a Aeroportului Bucureşti Sud şi a unei fabrici de mijloace de transport electrice.
„Astăzi adoptăm cel de-al doilea pachet de investiţii strategice care vor fi realizate în parteneriat public privat. În şedinţa din 24 mai, anul acesta, am aprobat primele cinci proiecte. Astăzi aprobăm încă opt proiecte strategice de investiţii, care urmează să fie pregătite şi atribuite în parteneriat public privat. Dintre acestea, trei sunt în domeniul sănătăţii, ceea ce arată interesul Guvernului României pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale”, a precizat Dăncilă în debutul şedinţei.
Citiți și Tarom: Vânzarea celor două Airbus A310 aduce un profit semnificativ companiei
Purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, a oferit joi detalii despre cele opt proiecte strategice de investiţii care urmează să fie realizate în parteneriat public – privat, făcând referire la Aeroportul Bucureşti Sud.
Printre cele opt proiecte de investiţii strategice prevăzute în hotărârea de guvern se numără şi construirea Aeroportului Bucureşti Sud, care va putea deveni un punct de tranzit în deplasările pasagerilor către regiunile Asia, Pacific, dar şi spre Europa sau America.
„Dimensiunea aeroportului va trebui proiectată pentru un trafic de aproximativ 30 de milioane de pasageri, pe o suprafaţă desfăşurată de maximum 600 de hectare şi să fie dotat cu cel puţin două terminale. În măsura în care se vor identifica asemenea suprafeţe la autorităţile locale, aceste autorităţi pot participa la constituirea societăţii de proiect”, a explicat Nelu Barbu.
Citiți și Taximetriștii de la aeroporturile din România – amenzi de 17.340ron
Aeroportul Bucureşti Sud apare în mai multe iniţiative anterioare, ultima (din 2016) indicând zona Adunaţii Copăceni ca fiind locul de amplasare a viitoarei aerogări.
Wizz Air, cea mai sustenabilă companie aeriană din EMEA, a anunțat astăzi continuarea expansiunii în…
Turbulența pare să fi devenit unul dintre subiectele fierbinți ale anului 2024, cu multiple incidente…
Într-o inițiativă comună, Wizz Air, Airbus, Moeve și Aeroportul Charleroi au anunțat încheierea cu succes…
Compania Națională de Transporturi Aeriene Române, TAROM, anunță un pas strategic semnificativ în evoluția sa:…
Anul 2024 a adus o nouă creștere semnificativă a traficului aerian pe principalele aeroporturi din…
Industria aviației de business și generală se află într-o continuă evoluție, iar motoarele de generație…
Acest site folosește cookies.