Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un echilibru interior. Așadar, este foarte important ca o femeie să cunoască și să înțeleagă caracteristicile zonei sale intime și regulile de îngrijire a acesteia. În această ordine de idei, igiena intimă cuprinde un set de reguli. Care sunt acestea? Află în cele ce urmează.
Din păcate, atât săpunul, cât È™i gelul de duÈ™, precum È™i orice spumă, lapte de curățare, care nu sunt destinate îngrijirii zonei vaginale, nu sunt deloc potrivite. De ce este aÈ™a? Totul È›ine de flora microbiană sensibilă specială (o colecÈ›ie de bacterii care îndeplinesc funcÈ›ia de protecÈ›ie È™i menÈ›in mediul acid al vaginului). ÃŽn mod normal, pH-ul vaginului variază între 3,8 È™i 4,5, în timp ce toate produsele menÈ›ionate mai sus au un pH de 7-10. Prin urmare, când o femeie foloseÈ™te săpun, se distruge mediul acid al zonei intime. Pe scurt, bacteriile mor È™i este afectată protecÈ›ia naturală a organismului, ceea ce poate provoca o serie de boli. Deci, cu ce produse îngrijeÈ™ti zona intimă? Răspunsul este simplu: doar cu produse speciale pentru igiena intimă aÈ™a cum este gynella intimate wash.Â
Un gel intim nu ar trebui să conțină antibacteriene, analogi ieftini ai acidului lactic și tenside agresive. Astfel, produsele marca gynella corespund acestor criterii, fiind potrivite pentru utilizarea zilnică, dar și în cazul în cazul simptomelor de mâncărime, usturime, arsură, roșeață, senzație de tensiune sau miros neplăcut.
De asemenea, se recomandă:
Lenjeria intimă ar trebui să fie nu doar frumoasă, ci și confortabilă. Varianta ideală sunt chiloții care nu strâng și nu deranjează deloc. În același timp, materialul ideal din care să fie confecționați este bumbacul sau inul. Spre deosebire de sintetice, materialul natural permite pielii să respire, permițându-i să rămână uscat chiar și în cazul unei transpirații active;
Stresul este o reacÈ›ie de protecÈ›ie a organismului la un stimul, iar atunci când apare o astfel de situaÈ›ie, organismul își îndreaptă toate eforturile pentru a lupta împotriva factorului negativ, uitând de alte mecanisme de apărare. Astfel, pielea, membranele mucoase, flora vaginală devin vulnerabile în faÈ›a bacteriilor străine, substanÈ›elor „dăunătoare” mai uÈ™or să pătrundă înăuntru È™i să provoace boala. Prin urmare, identifică cauza stresului, gândeÈ™te-te la modalități de a lupta împotriva acesteia È™i, pe cât posibil, elimină factorul iritant. Și dacă nu reuÈ™eÈ™ti să faci acest lucru singur, întotdeauna poÈ›i apela la ajutorul unui specialist.
În plus, este recomandabil să avem o dietă echilibrată și să facem exerciții fizice regulate pentru a ne menține sănătatea generală și a spori rezistența organismului în fața infecțiilor.
Îngrijirea corectă a zonei intime este crucială pentru sănătatea și confortul unei femei. Este important să folosim produse de igienă special formulate pentru zona intimă, care respectă echilibrul pH-ului și flora bacteriană naturală. Lenjeria intimă confecționată din materiale naturale, cum ar fi bumbacul, ar trebui să fie preferată, pentru că permite pielii să respire și previne iritațiile. Evitarea stresului și menținerea unei diete echilibrate contribuie, de asemenea, la sănătatea generală a zonei intime. În plus, vizitele regulate la medicul ginecolog sunt importante pentru a depista orice anomalii sau infecții și pentru a le trata la timp, asigurând astfel un stil de viață sănătos și fericit.