EUCOM a ordonat avioanelor civile care aveau zboruri peste Siria sa reruteze planurile de zbor pt urmatoarele 48 de ore.
Dacă veți intra pe site-ul flightradar24.com și veți căuta zona Siriei, veți observa că spațiul aerian este gol.
Cauza este un posibil atac al Statelor Unite ale Americii, al Marii Britanii și al Franței. EUCOM afirmă că are un F22 Raptor în Oman, Tornado englezesti în Cypru și Rafale franceze. De asemenea distrugatorul Cook și mai mult de un submarin din Clasa Ohio sunt plasate în largul Siriei. Acestea sunt gata de atac cu rachete de croazieră sau chiar balistice dar focoase convenționale. Rusia amenință cu contra lovituri dacă Siria e atacată. Totuși se pare că președintele rus, Putin, nu întelege de vorbă bună. Statele Unite ale Americii iau în considerare să comunice pe limba pe care o înțelege și o apreciază: forța.
În același timp nu dă semne că ar scădea eforturile de destabilizare a Occidentului. Acestea sunt declarațiile comandantului forţelor americane în Europa, generalul Curtis M. Scaparrotti. Acesta crede că până în anul 2025, armata rusă ar putea depăşi capacităţile americane din Europa. Contiunarea modernizării EUCOM, a precizat generalul Sccaparrotti, este esenţială pentru păstrarea şi îmbunătăţirea superiorităţii militare americane.
„Având în vedere modrenizarea lor, viteza cu care ei progresează… noi trebuie să continuăm modernizarea pe care am realizat-o în scopul de a rămâne forţa dominantă în regiune” a declarat generalul Scaparrotti în martie. „Dacă nu vom face aceste lucruri, cred că ritmul lor îi va transforma într-o provocare în domeniul militar, în aproape orice perspectivă, de exemplu în 2025”.
În februarie, EUCOM a cerut 6,5 miliarde de dolari pentru programul cheie în regiune, iniţiativa europeană de descurajare, care întăreşte forţele aeriene, navale şi terestre în întreg continentul. Conducătorii EUCOM au declarat că vor reflecta la necesitatea „descurajării agresiunii şi influenţei maligne în Europa îmbunătăţind capacitatea noastră de reacţie aeriană, maritimă, terestră şi prin extinderea interoperabilităţii cu forţele multinaţionale”.
Citiți articolul integral AICI.
Descoperiți și: