În noaptea de Înviere metroul va circula conform unui program special. metrorex interzice intrarea în spațiile închise, de la metrou, cu lumânări aprinse.
„Pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului este interzisă intrarea în staţiile de metrou şi în trenuri cu lumânări aprinse. De asemenea, în perioada 6-9 aprilie 2018 trenurile de metrou vor circula pe Magistrala 1 (Republica-Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni-Pipera) şi Magistrala 3 (Anghel Saligny-Preciziei) la un interval de circa 9 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2-Străuleşti) cu schimbare la staţia Jiului, la un interval de circa 10, respectiv 15 minute”, se arată în document, conform Agerpres.
Lungimea reţelei de metrou a municipiului Bucureşti se întinde pe 71 de kilometri, distribuiţi pe patru linii magistrale şi 53 de staţii.
Conform informaţiilor de pe site-ul companiei, în februarie 1975 s-a înfiinţat Întreprinderea Metroul Bucureşti, care avea rolul de constructor al întregii reţele de transport. Ritmul de construcţie prima etapă a fost de doi kilometri pe an, iar ulterior acesta s-a dublat şi a fost menţinut până la încheierea lucrărilor.
Data de 16 noiembrie 1979 marchează începerea exploatării metroului din Bucureşti. În acea zi, din Depoul Ciurel pleca spre staţia Semănătoarea (azi Petrache Poenaru) primul tren de metrou care, de la peron, a primit primii călători ai metroului. Pe parcursul celor 8,1 kilometri, cât măsura primul tronson al Magistralei I, erau şase staţii – Semănătoarea, Grozăveşti, Eroilor, Izvor, Piaţa Unirii, Timpuri Noi – plus un depou.
Până la data de 19 decembrie 1979, când a fost oficial tăiată panglica de inaugurare a metroului, acesta a circulat cu călători, fiind singurul metrou din lume care în perioada de probe a funcţionat în acest mod.
Ce părere aveți despre programul special oferit de Mtrorex în noaptea de Înviere?
Citiți și despre: