Două aeronave au fost implicate în weekendul trecut în incidente aviatice care se putea termina dezastruos pentru sutele de pasageri aflați la bord. Sursa: aeroinside.com/redlegsfan21
În ultimul weekend din iunie au avut loc două incidente aviatice din cauza geamurilor crăpate ale avioanelor. Sute de pasageri au trăit clipe de panică în înaltul cerului.
Aeronava Boeing 787-800, înregistrată JA823A, executa zborul NH-232, decolare 22 iunie, din Bruxelles (Belgiua) către Tokyo Narita (Japonia). La bord se aflau 162 de pasageri. Avionul se afla la est de Helsinki (Finlanda), în spațiul aerian rusesc, când echipajul de zbor a solicitat o aterizare de urgență. Cauza incidentului a fost crăparea parbrizului avionului, pe partea stângă. Avionul a aterizat în scurt timp în Helsinki. Aterizarea a avut loc în condiții de siguranță pe pista 22L, la aproximativ 90 de minute de la decolarea din Bruxelles.
În prezent aeronava încă se află la sol, pe Aeroportul Helsinki-Vantaa.
Citiți și VIDEO. Incident aviatic: un avion s-a ciocnit în zbor cu un elicopter
O aeronavă Airbus A320-200, înregistrată VT-IDW, efectua zborul 6E-345 din Kolkata către Bangalore (India). 178 de persoane se aflau la bordul avionului. Airbus-ul se afla în urcare din Kolkata când echipajul de zbor a decis să se întoarcă pe aeroport din cauza unuei fisuri a geamului. Avionul a aterizat înapoi în Kolkata la 40 de minute după decolare. Toți cei 178 de pasageri și echipajul de zbor au fost nevătămați.
Citiți și VIDEO. Incident aviatic. Picaj de la 10km altitudine la 500m în doar 5 minute
O aeronavă A320-200, înregistrată VT-IHR, a realizat zborul, aterizând la destinația finală, Bangalore, cu o întârziere de aproximativ 3 ore.
Pe aceeași temă un avion de pasageri al companiei Sichuan Airlines a avut parte de un incident aviatic care putea să se termine dezastruos. Parbrizul avionului a cedat când aeronava se afla la altitudinea de croazieră de 10.000 de metri.
Wizz Air, cea mai sustenabilă companie aeriană din EMEA, a anunțat astăzi continuarea expansiunii în…
Turbulența pare să fi devenit unul dintre subiectele fierbinți ale anului 2024, cu multiple incidente…
Într-o inițiativă comună, Wizz Air, Airbus, Moeve și Aeroportul Charleroi au anunțat încheierea cu succes…
Compania Națională de Transporturi Aeriene Române, TAROM, anunță un pas strategic semnificativ în evoluția sa:…
Anul 2024 a adus o nouă creștere semnificativă a traficului aerian pe principalele aeroporturi din…
Industria aviației de business și generală se află într-o continuă evoluție, iar motoarele de generație…
Acest site folosește cookies.