Forțele aeriene ale Arabiei Saudite au declarat în timpul zilei de marţi, 5 iunie 2018, că au interceptat o rachetă balistică. Sursa: Reuters Blogs
Forţele aeriene ale Arabiei Saudite au distrus o rachetă balistică lansată asupra orașului saudit Yanbu dinspre Yemenul vecin.
Forțele aeriene ale Arabiei Saudite au afirmat în timpul zilei de marţi, 5 iunie 2018, că au distrus o rachetă balistică. Informațiile au fost făcute public de către canalul local de televiziune Al Arabiya, citat de agenţia Xinhua.
Racheta, care a fost trasă din Yemen de către miliţiile houthi, face parte din atacurile frecvente împotriva diferitelor zone ale regatului, în principal oraşele de graniţă. Arabia Saudită duce un război împotriva miliţiilor houthi în Yemen, sprijinul guvernului yemenit exilat.
Urmăriți momentul inedit în care are loc lansarea rachetelor de pe un submarin rus.
Potrivit declaraţiilor sale, coaliţia depune eforturi pentru sistarea contrabandei cu arme iraniene către miliţiile houthi prin portul Hodeida, lansând în mod repetat acuzaţii potrivit cărora Iranul se află în spatele instabilităţii din Yemen prin acordarea de sprijin continuu rebelilor houthi.
Arabia Saudită a cerut Franţei să convingă regimul de la Doha să renunţe la achiziţia sistemului de apărare antiaerian rusesc S-400, în caz contrar Riadul fiind pregătit să acţioneze militar împotriva Qatarului, transmite sâmbătă AFP, citând publicaţia Le Monde.
Citiți și despre mai multe baze militare din Siria au fost lovite de rachete.
Potrivit cotidianului parizian, ‘coroana saudită a trimis recent o scrisoare preşedinţiei franceze, în care Riadul se declară pregătit să poarte o ”acţiune militară” împotriva Qatarului dacă acesta achiziţionează, aşa cum şi-a exprimat intenţia, sistemul de apărare antiaerian rusesc S-400’.
La 5 iunie 2017, Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite şi Egiptul au rupt relaţiile diplomatice cu Qatar, pe care l-au acuzat de susţinerea unor grupări islamiste radicale şi de apropiere de Iran. Cele patru ţări au impus apoi un embargou comercial Qatarului, care a respins acuzaţiile, denunţând o tentativă de ‘punere sub tutelă’ de către ‘cvartetul’ arab.
La sfârşitul lunii ianuarie, ambasadorul Qatarului la Moscova, Fahad bin Mohammed Al-Attiyah, a declarat pentru agenţia TASS că ţara sa poartă negocieri într-un ‘stadiu avansat’ pentru achiziţia de sisteme ruseşti S-400.
‘O lună mai târziu, Riadul a recunoscut la rândul său că este în cursă pentru a obţine acest baterii sol-aer’, mai scrie Le Monde.
‘În scrisoarea trimisă către Elysée, al cărei conţinut a fost dezvăluit pentru Le Monde de o sursă franceză apropiată dosarului, regele Salman îşi exprimă ‘profunda preocupare’ faţă de negocierile în curs între Doha şi Moscova (…) şi avertizează faţă de riscul unei escaladări’.
‘Regatul ar fi pregătit să ia toate măsurile necesare pentru a elimina acest sistem de apărare, inclusiv prin acţiune militară’, a scris monarhul saudit, cerându-i preşedintelui francez Emmanuel Macron ajutorul pentru împiedicarea acestei achiziţii şi menţinerea stabilităţii în regiune, a relatat publicaţia franceză.
Wizz Air, cea mai sustenabilă companie aeriană din EMEA, a anunțat astăzi continuarea expansiunii în…
Turbulența pare să fi devenit unul dintre subiectele fierbinți ale anului 2024, cu multiple incidente…
Într-o inițiativă comună, Wizz Air, Airbus, Moeve și Aeroportul Charleroi au anunțat încheierea cu succes…
Compania Națională de Transporturi Aeriene Române, TAROM, anunță un pas strategic semnificativ în evoluția sa:…
Anul 2024 a adus o nouă creștere semnificativă a traficului aerian pe principalele aeroporturi din…
Industria aviației de business și generală se află într-o continuă evoluție, iar motoarele de generație…
Acest site folosește cookies.