News

Rusia desfășoară exerciții militare în Crimeea. Simulări de atacuri cu rachete

Rusia desfăşoară exerciții militare în Crimeea până vineri, 8 iunie. Peste 6000 de militari și mai mult de 100 de avioane și elicoptere participă la exercițiile de amploare.

În cadrul acestora, avioane de vânătoare ale forţelor aeriene împreună cu sistemul de apărare antiaeriană din Districtul militar Sud au respins miercuri un atac al unui inamic convenţional asupra unor obiective strategice în Crimeea. Informațiile au fost indicate de către şeful serviciului de presă al acestui district, Vadim Astafiev.

Cu această ocazie, peste 20 de avioane de atac Su-25SM au fost relocate (temporar) în Crimeea. Acestea au fost aduse de la bazele lor din regiunile Sevastopol şi Krasnodar (sudul Rusiei), a precizat acelaşi purtător de cuvânt.

‘O escadrilă de avioane Su-27SM, Su-27P şi Su-30 a distrus peste 20 de ţinte aeriene, imitând avioane de luptă inamice’.

Acesta a adăugat că pentru doborârea avioanelor aparţinând unui inamic convenţional, echipajele aviaţiei tactice operaţionale au recurs la cel mai nou tip de rachete din clasa ‘aer-aer’.

‘Aviatorii noştri au utilizat pentru prima oară un nou tip de rachete ghidate pe poligonul Opuk din Crimeea’. A afirmat general-locotenentul Viktor Sevostianov, comandantul forţelor aeriene din cadrul Districtului militar Sud. Acesta a specificat că proiectilele au fost anterior testate la centre din Astrahan.

Citiți și despre noua armă rusească de distrugere în masă, care va fi imposibil de interceptat.

Componenta maritimă a aplicaţiilor a vizat detectarea unui grup naval inamic, care pregătea un ‘atac masiv cu rachete’ asupra unor obiective de importanţă strategică din peninsulă.

În consecinţă, sisteme de rachete sol-aer S-400 ‘Triumf’ şi de rachete-tun ‘Panţiri’ au respins un ‘atac dinspre mare’.

Sistemele de rachete pentru paza coastei, ‘Bal’ şi ‘Bastion’, au distrus nave inamice cu sprijinul avioanelor Su-30SM şi Su-34.

De altfel, anterior, generalul Sevostianov indicase că punctul culminant al actualelor exerciţii vizează respingerea unui atac pentru capturarea coastei dinspre mare. În cursul acestei operațiuni se va simula un atac masiv aerian asupra navelor inamice.

Exerciţiile, care au început marţi, se desfăşoară sub conducerea comandantului Districtului militar Sud, general-colonelul Aleksandr Dvornikov.

Citiți și despre lansarea rachetelor de pe un submarin rusesc. Vizualizați un videoclip spectaculos.

Într-un comunicat, Ministerul Apărării rus informa marţi că, în perioada 5-8 iunie, aviaţia şi antiaeriana din cadrul Districtului militar Sud, împreună cu Flota Rusiei din Marea Neagră, unităţi de puşcaşi marini, trupe speciale şi structuri combinate, vor participa la un exerciţiu tactic inedit.

Districtul militar Sud al Federaţiei Ruse se întinde din Caucazul de Nord până la frontiera cu Ucraina. Include în prezent şi Crimeea şi bazele ruseşti din Osetia de Sud, Abhazia şi Armenia. În componenţa acestui district intră de asemenea Flota Rusiei din Marea Neagră şi capacităţile amplasate în ultimii patru ani în Crimeea, după anexarea peninsulei în 2014.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Wizz Air anunță trei rute și două aeronave în București, precum și o bază nouă la Băneasa

Wizz Air, cea mai sustenabilă companie aeriană din EMEA, a anunțat astăzi continuarea expansiunii în…

2 luni ago

Legați-vă centura. Acestea sunt cele mai periculoase rute din Europa cu cele mai multe turbulențe

Turbulența pare să fi devenit unul dintre subiectele fierbinți ale anului 2024, cu multiple incidente…

3 luni ago

Un pas major către combustibilul sustenabil pentru aviație: Test operațional SAF finalizat cu succes la Charleroi

Într-o inițiativă comună, Wizz Air, Airbus, Moeve și Aeroportul Charleroi au anunțat încheierea cu succes…

3 luni ago

TAROM deschide societatea TAROM Tehnic. Restructurarea companiei este unul din motivele constituirii unei noi societăți

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române, TAROM, anunță un pas strategic semnificativ în evoluția sa:…

3 luni ago

Traficul aerian pe aeroporturile bucureștene continuă să crească în 2024, depășind nivelul pre-pandemic

Anul 2024 a adus o nouă creștere semnificativă a traficului aerian pe principalele aeroporturi din…

3 luni ago

O nouă generație de motoare pentru avioane este gată să scrie istorie

Industria aviației de business și generală se află într-o continuă evoluție, iar motoarele de generație…

3 luni ago

Acest site folosește cookies.