Un vulcan a erupt în Bali. Acesta a aruncat în atmosferă o coloană de cenușă care s-a ridicat până la 2000 de metri deasupra craterului.
În urma erupției vulcanului o coloană de cenuşă s-a ridicat până la o înălţime de 2.000 de metri deasupra craterului, au anunţat autorităţile citate de agenţia DPA.
Locuitorii şi turiştii ar trebui să păstreze distanţa faţă de zona de excludere de 4 kilometri din jurul vulcanului. Avertizarea a fost emisă de Centrul de vulcanologie şi gestionarea pericolelor geologice.
La 22 noiembrie anul trecut, după două zile de erupţii, autorităţile au ridicat nivelul de alertă de erupţie la cel mai înalt grad. De asemenea au ordonat evacuarea persoanelor care locuiesc în apropierea vulcanului.
Gradul de alertă a fost coborât cu o treaptă la 10 februarie după o scădere a intensităţii activităţii vulcanice, informează Agerpres.
Cele mai recente erupţii mortale ale vulcanului Agung s-au produs în 1963 şi 1964. În timpul acestora 1.200 de persoane şi-au pierdut viaţa, precizează sursa citată.
Indonezia se află pe Centura de Foc a Pacificului. Este o zonă cunoscută pentru seismele şi erupţiile sale vulcanice. Pe teritoriul său se află 130 de vulcani activi.
În ultimul timp erupțiile vulcanilor au devenit un lucru comun și în aceeași măsură terifiant. Vulcanul Fuego din Guatemala şi-a încheiat, după 16 ore, activitatea şi cea mai violentă erupţie. Aceasta s-a soldat cu 25 de morţi şi 1,7 milioane de persoane afectate, conform bilanțului de pe 4 iunie.
Vineri, 1 iunie, Vulcanul Merapi de pe insula indoneziană Java, a degajat cenuşă până la 6.000 de metri în aer, după o erupție. În urma erupției autorităţile au ridicat nivelul alertei pentru aviaţie la roşu.
Pe aceeași temă, activitățile vulcanice și seismice au provocat prăpăd în Hawaii. Mii de localnici au fost evacuați din casele lor, drumuri s-au surpat, starea de urgență este în toi.