Nu dormiți la aterizare și la decolare, într-un avion. De ce trebuie să vă țineți ochii și urechile deschise în timpul aterizării și decolării? Aflați în continuare.
Ați reușit să navigați prin cel mai mare aeroport din lume. Ați trecut de controalele riguroase de securitate și v-ați îmbarcat în siguranță la bordul avionului. Sunteți pregătiți să vă relaxați și să vă îndreptați către destinația favorită. Ați obosit pe drum, trecând prin toate zonele necesare pentru a ajunge în avion. Simțiți că ați merita o scurtă repriză de somn și vă închideți ochii. Dați drumul unei melodii relaxante în căști și vă așezați confortabil perna de susținere a gâtului.
Nu, nu este din cauza muzicii relaxante sau a pernei de gât. Nu închideți ochii în timpul aterizării și decolării. Conform MedlinePlus, dacă dormiți la decolare sau la aterizare, riscați să vă fie afectat auzul. Cauza principală sunt schimbările bruște de presiune din interiorul avionului.
Dacă sunteți treaz, un răspuns natural pentru atenuarea presiunii asupra timpanelor în timpul decolării și aterizării este de a le „desfunda, pentru a menține un echilibru al presiunii. Dacă dormiți într-un avion, nu puteți lucra în mod activ pentru a vă relaxa mușchii și a elibera tensiunea, astfel încât puteți deveni sensibil la amețeli, infecții ale urechilor, deteriorări ale timpanului, pierderi de auz și sângerări ale nasului.
De asemenea majoritatea accidentelor aviatice se întâmplă în 3-8 minute de la decolare sau înainte de aterizare.
„O schimbare rapidă a altitudinii afectează presiunea aerului la ureche”, spune Angel Chalmers, un farmacist britanic, prin intermediul Express. „Acest lucru duce la un vid în trompele lui Eustache, ceea ce face ca urechile să se simtă blocate”.
Țineți-vă ochii deschiși pentru câteva minute în plus. Deschideți o carte sau, cel mai bine, urmăriți instrucțiunile echipajului de bord.
Citiți și despre: